Sztárhírek - Ötvenedik házassági évfordulóján került kórházba Sinkó László

Szomorú hír, elhunyt a Nemzet Művésze, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Sinkó László. A Bors mai cikkében lánya mesél édesapja utolsó napjairól.
"Bő két éve gyengélkedett. Nem egy konkrét, hanem több különböző időskori betegsége volt. Hol jobban, hol rosszabbul érezte magát. Ha jobban, akkor még remény­kedtünk, hogy visszamegy a színpadra, de sajnos mégsem volt elég erős ah­hoz, hogy játsszon.
Pont aznap volt az ötvenedik házassági évfordulójuk. Még a testvérem is hazautazott külföldről a feleségével, hogy együtt ünnepeljen a család. De aznap elesett, eltört a bordája, kórházba került. Tíz napot töltött a Honvédban, az orvosok mindent megtettek érte, de halmozódtak a problémák. Az utolsó napon, pénteken, vittünk neki anyukámmal ebédet, még nevettünk is. Szellemi­leg tökéletesen friss volt, csak a fizikai gondok gyötörték. De akkor megéreztem, hogy nagy baj van.
Nem volt méltó hozzá ez a kínlódás... Borzasztóan sajnáltam, arra kértem a jóistent, tegye azt, ami apunak a legjobb. A teste végül tíznapos szenvedés után nem bírta, feladta. Háromnegyed ötkor elment... Nagyon fáj, nagyon hiányzik" - mondta el Sinkó Andrea.