Sztárhírek - Ezért nem veszik feleségül Liptai Claudiát

Túl szabad, túl szexi és túl sikeres - a nőtípus, akitől a férfiak hátán futkos a hideg. Katalin hercegnő szexis húga, a közelmúltban dobott Pippa Middleton példája is azt mutatja, hogy a férfiaknak nem kellenek a túlságosan is dögös nők. Legalábbis nem feleségnek. Egyszerűen nem feleségnek való" - ez volt a szépnek aligha nevezhető búcsú üzenete a harmincegy esztendős, dúsgazdag, magas és jóképű Alex Loudonnak, amikor kiadta Pippa Middleton útját. Pedig Pippa nem akárki: Anglia leendő királyának sógornője, az egyik legkívánatosabb nő a bolygón és a világ legkörülrajongottabb popsijának tulajdonosa... S akad olyan férfi, akinek ez a nő mégsem kell! De akkor, mi is kell a férfiaknak? Milyen is a feleségnek való nő ? - adódik a kérdés, ami évszázadok óta foglalkoztatja a gyengébbik nemet.
John Molloy bestsellerében, a Férfiak miért vesznek feleségül bizonyos nőket és nem másokat? című könyvben a témát boncolgatja, méghozzá igen körültekintően. Molloy 3500 férfit szólaltatott meg, akinek csupán húsz százaléka mondta azt a menyasszonyáról, vagy feleségéről, hogy szexis. A többeik a kedves, csinos, aranyos jelzőket használták, és eszükben sem jutott volna, hogy szexszimbólumként beszéljenek a párjukról. A szerző szerint ennek oka igen egyszerű: a férfiak szerint egy feleség ne legyen túlságosan szexis.
"A férfiakban működik az ősi állati ösztön. Biztosak akarnak lenni abban, hogy a születendő utódot ők nemzették, márpedig egy túl szép, vagy túl szexis nő esetében tudatalatt is megkérdőjelezik a hűséget."
A könyv szerint a férfiak alapvetően szeretik az ápolt, testileg jól karbantartott, csinosan öltözködő nőket, de kizárólag szexpartner esetében tetszik nekik a kivágott, hivalkodó, figyelemfelkeltő ruha.
Pippa Middleton példája mellett említhetjük Cameron Diazt vagy  Charlize Theront akár, hiszen mindkét nő csinos, szexis, a férfiak vágyának tárgya, mégsem veszi el őket feleségül senki sem. Pedig hányszor beszélt már mindkét nő arról, mennyire vágyik családra! Hasonló jelenségre a magyar sztárvilágban is akad példa. Dr. Csides Kata pszichiáter szerint nálunk Liptai Claudia tipikusan az a nő, akit minden férfi kíván, de nem merik feleségül venni. "Liptai Claudia olyan elképesztően erős szexuális kisugárzással rendelkezik, hogy az minden férfira hatással van. A férfi ránéz, és fülledt, izzadt éjszakák, forró szeretkezések jutnak eszébe, mást sem akar, mint őrülten szeretkezni vele! Ez a tulajdonság egyrészt áldás, hiszen kevés nőnek van ilyen kisugárzása, másrészt átok, hiszen az ilyen nőt - bármennyire is kívánják a férfiak - nem akarják feleségül venni. Mert félnek tőle" - mondta el Csides Kata.