Sztárhírek - Claudia szurikátát vett Pankának

A legtöbb állatkertben örömmel várják a nevelőszülőket. Liptai Claudia kislánya egy szurikátát kapott. Melyik hatéves gyerek ne örülne karácsonyra egy saját zsiráfnak, elefántnak vagy akár oroszlánnak? A szülők már az ötlet hallatán kiugranak a gatyájukból, pedig ez kényelmesen megoldható.
Az állatkerti állatok örökbe fogadása esetén a megajándékozott öröme társul az állatkerti állatok támogatásának nemes gesztusával – indokolja a döntést Montksó Éva, az Alapítvány a Budapesti Állatkertért kuratóriumi elnöke. Most karácsonyi akciót indítottak az örökbefogadás népszerűsítéséért: nagy bevásárlóközpontokban is örökbe lehet fogadni advent idején, ahol a karácsonyi oklevél mellé ajándékot is adnak.
Liptai Claudia hatesztendős kislánya, Panka állatrajongó. Otthon egy görög teknős lelkiismeretes gazdája, s bár tudja, hogy nem rendezhet be állatfarmot a szobájában, mindig újabb és újabb állatért rimánkodik édesanyjának. Ezért döntött úgy a híres műsorvezető és színművésznő, hogy örökbe fogadnak egy szurikátát a fővárosi állatkertben.
Vidéken, többek között Győrben, Veszprémben, Szegeden és Debrecenben is várják az örökbefogadókat, akik anyagilag támogatják kedvencüket. A nevelőszülők oklevelet kapnak, és bármikor meglátogathatják „csemetéjüket”.