Talpra álltak anyagilag az Appril Project tagjai

Az Appril Project táncosait többször is meglátogattuk tavasszal a Csillag Születik ideje alatt, így volt szerencsénk alaposabban megismerni őket. Akkor még egy tornaterem padlóján hálózsákokban aludtak és az otthonról hozott elemózsiát is betették a közösbe, hogy egyikük se maradjon éhesen. Őszintén elmondták, hogy a csapatból tíz tagnak is elváltak vagy meghaltak a szülei, ezért számukra ez a verseny az egyetlen kitörési lehetőség a szegénységből. Mostanra kiderült, sikerült valóra váltani az álmukat: életükben először nem kell nélkülözniük és el tudják tartani magukat. – Hetente négy-öt fellépésünk van, céges rendezvényekre és rengeteg falunapra megyünk – mondta lapunknak Szabó Tamás táncoktató, amikor arról faggattuk, hogy alakult a fiatalok élete a verseny óta. – Bevallom, nem számítottam arra, hogy ennyire népszerűek leszünk. A sok meghívásnak köszönhetően senkinek sem kellett visszamennie a munkahelyére. Bár továbbra sem dúskálnak a javakban, most már el tudják tartani magukat. Egy normális átlagkeresetet mindenki hazavisz.
Szabó Tamás és kis csapata már azt is kitalálta, hogyan tudnak hosszú távon megélni a táncból mindannyian úgy, hogy ne kelljen szétválniuk.
– Tánciskolákat nyitunk. Tizenhárom helyszínen lesznek az órák, ezeket a csapat tagjai fogják tartani. Egyelőre a fővárosban és a Pest környéki településeken lesznek órák – mondta Szabó.