Sztárhírek - 25 énekes bizonyíthat a mentorok házában

Az X-Faktor történetében először fordult elő, hogy a Táborból nem 24, hanem 25 versenyző jutott tovább. A lányok mezőnye 2012-ben olyan erős volt, hogy a mentorok hét énekest juttattak tovább a megszokott hat helyett. A Tábor harmadik kihívása az egyéni éneklés. Ebben a fordulóban a versenyzők egy saját maguk által választott dalban mutathatták meg tehetségüket a mentoroknak, egy olyan dalban, ami igazán jól áll nekik. Még egy könnyítés várt az énekesekre ebben a körben, hiszen a harmadik kihívást már végignézhették és hallgathatták hozzátartozóik is, így egy színházteremnyi közönségnek tudott énekelni a legjobb 50, nem csak a négy mentornak.
Fehér Zoltán lépett először a mentorok elé, aki nagyon félt attól, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is itt ér véget neki az X-Faktor, de a színpadon sikerült mindent megtennie azért, hogy ez ne így történjen, hiszen minden mentor elismerően bólintott, mikor Zoli befejezte a dalt.
Oláh Gergő, a Barnicskó Valéria, Gubik Ptera és Molnár Sztulita alkotta lánytrió és Meggyes Csaba is hozta a tőlük megszokott jó színvonalat, ahogy hangilag Kiss Ernő Zsolt is, de vele mégsem voltak maradéktalanul elégedettek a mentorok. Ernő kicsit túlszerepelte a dalt emiatt még maradtak kérdőjelek az ítészek fejében vele kapcsolatban.
Arustei Andrea először állt egyedül az X-Faktor színpadán, ettől pedig saját bevallása szerint is kicsit furcsán érezte magát. Talán ennek volt köszönhető, hogy Keresztes Ildikónak és Malek Miklósnak is volt kivetnivalója Andi produkciója láttán. Antal Timi azonban nem hagyott kérdőjeleket maga körül, a tizenkilenc éves lány produkciója után Malek Miklós azt mondta, hogy Timi bőven elférne akár az angol, vagy az amerikai X-Faktorban is.
Az előző napon, frissen összeállt csapatok meglepően jól muzsikáltak a legjobb ötven között. Kelemen Örs, Lőkös Kinga és Galambos Péter teljesen új erőre kaptak együtt, és jobbak voltak, mint bármikor. Ugyanez volt igaz a Feng Ya Ou Ferenc, Szerémy Dániel és Kolosai Ferenc alkotta trióra is, de persze akadt néhány új csapat, akik nem hozták a várt szintet.
A közösen megélt élmények mindig összehozzák az embereket, különösen igaz ez Csobot Adélra és Nagy Szilárdra. A fiatalok szemmel láthatóan vonzódnak egymáshoz és bár tagadják, hogy bármi lenne közöttük, legalább úgy izgulnak egymásért, mint saját maguk sikeréért. Szilárdnak egy jó dalválasztással sikerült meggyőznie a mentorokat, hogy talán helye lehet a továbbjutók között, Adél viszont egy nagyon bizonytalan kezdés után, csak a dal felénél találta meg a megfelelő hangnemet, így nem is csoda, hogy nem volt elégedett saját produkciójával.
Kovács László teljesen új életet akar kezdeni, ebben pedig szeretné, ha az éneklés és az X-Faktor játszaná a főszerepet. Stone a színpadon vágyaihoz méltóan szerepelt, így esélye maradt a továbbjutásra, de mellé zárkózott még sok vetélytárs is, ugyanis a Soldiers, Szabó Dávid, a P.J.Z. és Danics Dóra is hatalmas sikert aratott a nézők és a mentorok körében.
Zámbó Krisztián előző két színpadra lépése során mindig le tudta nyűgözni a mentorokat. A harminckét éves fiú az 50 között nem nyújtott annyira meggyőző teljesítményt, mint az előző két körben, Krisztián emiatt össze is tört és könnyeivel küszködve vallotta be Ördög Nórinak, hogy szerinte számára itt fog véget érni a verseny.
Kvaka Andrea, akit dögös rocker csajként ismertek meg a mentorok ezúttal egy érzelmes dallal készült, hogy ezt az oldalát is megmutassa. Bár a zsűri szerint Andinak jobban állt, amikor meg kellett őrülnie a színpadon ebben a dalban is helyt állt.
A mentorokra nagyon nehéz pillanatok vártak, ugyanis nem halogathatták tovább a döntést, választaniuk kellett, hogy kik azok, akiket továbbengednek a Mentorok házába.
A versenyzők kategóriánként tudták meg, hogy kik jutottak tovább.
A csapatoknál a frissen alakult, Kelemen Örs, Lőkös Kinga, Galambos Péter hármas, a P.J.Z., a By The Way, a Soldiers, a Szerémy Dániel, Feng Yao Ferenc, Kolosai Ferenc alkotta trió, valamint a Barnicskó Valéria, Gubik Petra, Molnár Szulita alkotta lánycsapat jutott tovább.
A 28 éven felettiek közül Horváth Sándor, Kiss Ernő Zsolt, Kovács Erika, Lass Bea, Kovás László Stone és Zámbó Krisztián énekelték be magukat a legjobb 24 közé.
A fiúk kategóriájának első hat helyezettje Meggyes Csaba, Ekanem Bálint Emota, Oláh Gergő, Szabó Dávid, Nagy Szilárd és Fehér Zoltán lettek.
A lányok között Danics Dóra, Kvaka Andrea, Jáger Kinga, Balla Réka, Pál Loretta és Antal Tímea győzte meg a mentorokat arról, hogy helye van a fordulóban. A továbbjutó lányok személyéről azonban akkora vita alakult ki a mentorok között, olyan nehéz volt meghozniuk a döntést, hogy arra kényszerültek, hogy történelmet írjanak. Az X-Faktor történetében először nem 24, hanem 25 produkció kapott lehetőséget arra, hogy bizonyítsanak a mentorok házában, ugyanis az előző hat lány mellett még Csobot Adél is lehetőséget kapott arra, hogy az élő showba énekelje magát.
Idén már a Tábor végén megtudhatták a versenyzők, hogy melyik mentornak kell bizonyítaniuk a Mentorok házában, illetve kivel adatik majd meg a lehetőség a legszerencsésebbeknek, hogy az élő showk alatt együtt dolgozzanak. Keresztes Ildikó a 28 év felettieket, Nagy Feró a csapatokat, Geszti Péter a fiúkat, Malek Miklós pedig a lányokat kapta 2012-ben.