Sztárhírek - Somlót az fogta meg a The Voicéban, hogy itt nem a külső, hanem csak a HANG számít

Somlót az fogta meg a The Voicéban, hogy itt nem számít, ki mennyire néz ki jól.
Budapest - Kevesebb a fellépési lehetőségem, mióta a tehetségkutatókból jött, televíziós népszerűséggel megtámogatott amatőrök előre kerültek a szakmában – magyarázta Somló Tamás (64), amikor júniusban arról beszélt, megkezdte nyugdíjának intézését, és a hivatal havi megdöbbentően csekély összeget ajánlott neki. Az LGT legendás zenészét nem a tehetségkutatás ténye zavarta, hanem a műsorok dömpingje, tekintettel arra, hogy a tanult muzsikusoknak is kicsi a magyar piac.
– Már annyi van tehetségkutató műsorból, hogy kioltják egymást – mondta, majd ehhez képest Malek Andrea (44), Caramel (30), és Mező Misi (34) mellett zsűritag lett a The Voice – Magyarország hangja című legújabb tehetségkutatóban, ahol három hónap alatt - ennyi ideig fut a műsor - lapértesülések szerint 10 milliós gázsit zsebelhet be. Hogy is van ez? Eddig tényleg nem kultiváltam a televíziós tehetségkutatókat, mégsem ellentmondásos, hogy részt veszek a Voice-ban. Ez egy más ügy, egyrészt sokkal szellemesebb formátum, mint az eddigiek, másrészt a fő szempont a zenész-szakmai irány. Egyedülálló a koncepciója, hiszen itt profik is indulhatnak, és kizárólag szakmai szempontok alapján mérlegeljük a versenyzőket. Szerintem, agyon is fogja ütni az összes többi tehetségkutatót, annyira ki van találva – vázolta Somló, és hozzátette. – Egy profi zenész számára rang beülni a Voice mesterei közé, nem véletlen, hogy Tom Jones és Seal is a nevét adta hozzá. Az itthon „világhírű" Malek Andi, Mező Misi, Caramel és jómagam is ezért vállaltuk el. Olyan mint a rádió. Hallasz egy számot, egy énekhangot, és azonnal el tudod dönteni, tetszik vagy sem.

Természetesen, azt is tudni akartuk, Somló Tamás mit fog szólni, amikor a The Voice felfedezettjei kiáramlanak a kis magyar könnyűzenei piacra, és még jobban kiszorítják a profikat.
– Tudomásul fogom venni, annál is inkább, mert a Voice véget vethet a színpadi szépségversenynek. A televíziós tehetségkutatók eddig azt sugallták, csak megnyerő, jól megcsinált ábrázattal lehet emberek elé lépni, pedig Barry White sem volt férfi modell. Nálunk előnytelen külsővel is lehet nyerni, erről kezeskedem – mondta Somló, aki magabiztosan nyilatkozott a saját kinézetéről. – Alain Delon húga vagyok, és most akarok befutni.