Sztárhírek - Geszti és Malek hazaküldené Zámbó Jimmy fiát

Nem élőben kezdődött a show, egy bukfenceket hányó, szaltózó táncosnőt vágtak be, aki távolról villogó fényben hasonlított is Ördög Nórára, pláne, hogy szándékosan ugyanolyan ruhába öltöztették, mint a műsorvezetőt. Az „élő” felirat csak a tánc után jelent meg, sokakat megtévesztve, Ördög Nóra és a szerkesztők talán ezzel akarták megcáfolni a pletykát, miszerint terhes.
Elindult a 3. élő X-Faktor show, rögtön Zámbó Krisztiánnal, akinek előadása meglehetősen hamis, visszafogott volt, hangban csak a vége felé mutatott valamit, addig legfeljebb a szexi kis ruhákban vonagló táncosnők köthették le az ember figyelmét.
„Gyenge volt, erőtlen és hamis” – fakadt ki Malek Miklós döbbenten, és Geszti Péter is kiakadt: „Nem volt ez jumbo jet, csak zámbó jet, és nem vagy felszálló ágban. Még mindig beváltatlan ígéret maradtál” – summázta, méltatlankodva azon, hogy egy-két hamis hang talán elnézhető, de ilyen mennyiségben semmiképp. „A hangok nem voltak teljesen rendben, és felszálló ágban vagy” – védte mentoráltját (hivatalból) Keresztes.
„Most nem vagyok tökéletes, de a sok év során talán az leszek egyszer. Sokan szeretnék, de nem fogom feladni. Úgy érzem, most laza voltam, nagyon jól éreztem magam a színpadon” – reflektált Zámbó. Kár, hogy a nézők nem érezték ilyen jól magukat a képernyő előtt. A mai X-Faktor a két legmegosztóbb fellépőt ellőtte már az elején, mert a pörgős, vidám, élvezhető előadással előrukkoló Csobot Adél volt a második. „Ha lenne egy mulatóm, te lennél az első szám. gátlástalanul jól nyomod a showbizniszt” – elemezte Geszti. A mentorok közül Maleknak persze tetszett (ő készíti fel az erdélyi lányt) Keresztes egy komoly lírát várt volna tőle, Feró szerint pedig egy madonnás, lady gagás előadás volt, és baj, hogy nem váltogatja a műfajokat.
Lass Beán újfent összevesztek a mentorok, és meg kell hagyni, a korántsem tökéletes produkciók mellett kell is a show-ba némi konfliktus. Feróék meglehetősen idegesen osztották egymást és gyepálták a másik mentoráltját: ez már a harmadik idényük az X-Faktorban, meg nagyrészt amúgy is tudják, hogy kell a cirkusz a népnek, úgyhogy ők adagolták a feszültséget a műsorban. Lass Bea mindenesetre a sírás határán, szipogva ácsorgott a színpadon, miközben a négyek arról vitatkoztak, mi áll jól neki, mi nem.
Fehér Zoltánt Keresztes csodálatosnak tartotta, imádta a hangszínét, hogy „tele volt spiritusszal”, szerinte jót tett neki a párbaj. Geszti szerint felnőtt a feladathoz, visszatalált önmagához, Malek szerint eddig ez volt a legjobb pillanata az X-Faktorban. Feró lehúzta, úgy vélte, nem állt neki jól a dal. A Tainted Love-ot a Spirit adta elő ezen az estén. „Nézni jobb titeket, mint hallgatni” – húzta le a produkciót Geszti, de általában azért tetszett a mentoroknak előadásuk. A csapat közös tetoválást csináltatott a napokban, az összetartozást szimbolizálva – hogy ez szerencsét hoz-e, az még kérdés. Öt fellépő után Zámbó volt a leggyengébb, ha Jimmynek nem lenne még legalább százezer rajongója országszerte, akinek heti öt-tíz sms-t megér a fiú, akkor ő menne haza.
A Robbie Williams-féle Millenniummal előrukkoló Szabó Dávid esetében Feró először érezte, hogy nem az Operettből jött, sőt, igazán nem fukarkodott a nagy szavakkal, mert megjegyezte, hogy szupersztár lehet. Malek szerint hangban nem volt rendben, Geszti ezzel vitatkozott, és úgy vélte, hogy olyan jól állt a srácnak a dal, mint James Bondnak az öltöny.
Stone szintén fekete öltönyben, fehér ingben lépett színpadra, és kiejtésén bizony érződött itt-ott a pár ellógott angolóra. „Küszködtél ezzel a dallal, a produkció megakadt a torkodon” – csóválta fejét Malek Miklós, amire Keresztes gyorsan ugrott is, és rákérdezett, hogy lesz-e olyan ezen az estén, amikor mentortársa nem húzza le az ő embereit. Geszti sem volt elragadtatva, és jellemző, hogy legjobban az tetszett neki, amikor Stone lerakta az állványt az elején. Úgy látja, erőből tolja, nem volt benne finomság. Mentora persze védte: „Nem mozogtad túl, nem vagy egy ripacs” – jelentette ki.
Az If I Only Knew-val Oláh Gergő lépett fel, hatalmas ováció fogadta, nagy tapsot kapott. „Vegyél vissza, vannak itt mások is! Mások is nyerni szeretnének!” – fakadt ki viccesen Nagy Feró, Keresztes pedig azzal tréfálkozott, hogy korábban még sósmogyoróval is megetette a fiút, mert az rosszat tesz a hangszálaknak – de az sem segített, mert így is remekelt. „Az a baj, hogy ezt még élvezed is” – tette hozzá Geszti, azaz a mentorok először az este során egységesen ítéltek meg egy produkciót, mert hangi adottságok alapján Oláh Gergőnek nyilvánvalóan ott kell lennie a fináléban.