Sztárhírek - Jön a Való Világ 6, és az X-Faktor 3, Megasztár 6, Csillag Születik 4, Éden Hotel 2,

A Való Világ 5 még a feléhez sem érkezett el, az X-Faktor 2-nek is van még 5 versenyzője, de az RTL Klub már a Való Világ 6 és az X-Faktor 3 indításában gondolkodik. Szükségünk van a valóságshow-kra és a tehetségkutatókra.
A Való Világ 3 után sokáig pihentették ezt a műsorformátumot a csatornák. A nézők megcsömörlöttek a valóságshow-kban és a reklámozók is úgy érezték kicsit sok volt ez a magyar nézőnek. Egy ideig ráadásúl mindkét konkurens csatorna futtatta a maga realityjét. A Big Brother együtt versenyzett a Való Világgal.
Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója kijelentette, hogy a Való Világ 5 is hozza a tőle elvárt nézőszámot, így 2012-ben sem marad valóságshow nélkül senki. Mindezek mellett a Viasat3 is el fogja indítani az Éden Hotel 2-t, mely a csúszások miatt ősszel vagy nyár végén érkezhet a csatornára.
A TV2 elhalasztotta a Megasztár 6 indítását aX-Faktor 2 miatt. Az RTL egy szusszanásnyi időt sem hagy neki, mert indítja rögtön a Csillag Születik 4-et, majd az X-Faktor 3-at, így az egész jövő évet lefedi. A TV2 vagy feladja a Megasztárt (ami nem valószínű) vagy elgondolkozik azon, hogy melyik tehetségkutatóval indítja együtt. Valószínű, hogy a Csillag Születik 4 lesz a versenytársa a Megasztár 6-nak, hiszen az nem kifejezetten zenei tehetségkutató.