Sztárhírek - Geszti és Malek hazaküldené Zámbó Jimmy fiát

Nem élőben kezdődött a show, egy bukfenceket hányó, szaltózó táncosnőt vágtak be, aki távolról villogó fényben hasonlított is Ördög Nórára, pláne, hogy szándékosan ugyanolyan ruhába öltöztették, mint a műsorvezetőt. Az „élő” felirat csak a tánc után jelent meg, sokakat megtévesztve, Ördög Nóra és a szerkesztők talán ezzel akarták megcáfolni a pletykát, miszerint terhes.
Elindult a 3. élő X-Faktor show, rögtön Zámbó Krisztiánnal, akinek előadása meglehetősen hamis, visszafogott volt, hangban csak a vége felé mutatott valamit, addig legfeljebb a szexi kis ruhákban vonagló táncosnők köthették le az ember figyelmét.
„Gyenge volt, erőtlen és hamis” – fakadt ki Malek Miklós döbbenten, és Geszti Péter is kiakadt: „Nem volt ez jumbo jet, csak zámbó jet, és nem vagy felszálló ágban. Még mindig beváltatlan ígéret maradtál” – summázta, méltatlankodva azon, hogy egy-két hamis hang talán elnézhető, de ilyen mennyiségben semmiképp. „A hangok nem voltak teljesen rendben, és felszálló ágban vagy” – védte mentoráltját (hivatalból) Keresztes.
„Most nem vagyok tökéletes, de a sok év során talán az leszek egyszer. Sokan szeretnék, de nem fogom feladni. Úgy érzem, most laza voltam, nagyon jól éreztem magam a színpadon” – reflektált Zámbó. Kár, hogy a nézők nem érezték ilyen jól magukat a képernyő előtt. A mai X-Faktor a két legmegosztóbb fellépőt ellőtte már az elején, mert a pörgős, vidám, élvezhető előadással előrukkoló Csobot Adél volt a második. „Ha lenne egy mulatóm, te lennél az első szám. gátlástalanul jól nyomod a showbizniszt” – elemezte Geszti. A mentorok közül Maleknak persze tetszett (ő készíti fel az erdélyi lányt) Keresztes egy komoly lírát várt volna tőle, Feró szerint pedig egy madonnás, lady gagás előadás volt, és baj, hogy nem váltogatja a műfajokat.
Lass Beán újfent összevesztek a mentorok, és meg kell hagyni, a korántsem tökéletes produkciók mellett kell is a show-ba némi konfliktus. Feróék meglehetősen idegesen osztották egymást és gyepálták a másik mentoráltját: ez már a harmadik idényük az X-Faktorban, meg nagyrészt amúgy is tudják, hogy kell a cirkusz a népnek, úgyhogy ők adagolták a feszültséget a műsorban. Lass Bea mindenesetre a sírás határán, szipogva ácsorgott a színpadon, miközben a négyek arról vitatkoztak, mi áll jól neki, mi nem.
Fehér Zoltánt Keresztes csodálatosnak tartotta, imádta a hangszínét, hogy „tele volt spiritusszal”, szerinte jót tett neki a párbaj. Geszti szerint felnőtt a feladathoz, visszatalált önmagához, Malek szerint eddig ez volt a legjobb pillanata az X-Faktorban. Feró lehúzta, úgy vélte, nem állt neki jól a dal. A Tainted Love-ot a Spirit adta elő ezen az estén. „Nézni jobb titeket, mint hallgatni” – húzta le a produkciót Geszti, de általában azért tetszett a mentoroknak előadásuk. A csapat közös tetoválást csináltatott a napokban, az összetartozást szimbolizálva – hogy ez szerencsét hoz-e, az még kérdés. Öt fellépő után Zámbó volt a leggyengébb, ha Jimmynek nem lenne még legalább százezer rajongója országszerte, akinek heti öt-tíz sms-t megér a fiú, akkor ő menne haza.
A Robbie Williams-féle Millenniummal előrukkoló Szabó Dávid esetében Feró először érezte, hogy nem az Operettből jött, sőt, igazán nem fukarkodott a nagy szavakkal, mert megjegyezte, hogy szupersztár lehet. Malek szerint hangban nem volt rendben, Geszti ezzel vitatkozott, és úgy vélte, hogy olyan jól állt a srácnak a dal, mint James Bondnak az öltöny.
Stone szintén fekete öltönyben, fehér ingben lépett színpadra, és kiejtésén bizony érződött itt-ott a pár ellógott angolóra. „Küszködtél ezzel a dallal, a produkció megakadt a torkodon” – csóválta fejét Malek Miklós, amire Keresztes gyorsan ugrott is, és rákérdezett, hogy lesz-e olyan ezen az estén, amikor mentortársa nem húzza le az ő embereit. Geszti sem volt elragadtatva, és jellemző, hogy legjobban az tetszett neki, amikor Stone lerakta az állványt az elején. Úgy látja, erőből tolja, nem volt benne finomság. Mentora persze védte: „Nem mozogtad túl, nem vagy egy ripacs” – jelentette ki.
Az If I Only Knew-val Oláh Gergő lépett fel, hatalmas ováció fogadta, nagy tapsot kapott. „Vegyél vissza, vannak itt mások is! Mások is nyerni szeretnének!” – fakadt ki viccesen Nagy Feró, Keresztes pedig azzal tréfálkozott, hogy korábban még sósmogyoróval is megetette a fiút, mert az rosszat tesz a hangszálaknak – de az sem segített, mert így is remekelt. „Az a baj, hogy ezt még élvezed is” – tette hozzá Geszti, azaz a mentorok először az este során egységesen ítéltek meg egy produkciót, mert hangi adottságok alapján Oláh Gergőnek nyilvánvalóan ott kell lennie a fináléban.

Sztárhírek - Versenyben a tehetségkutatók egyelőre 1:0-ra vezet az X-Faktor

Az elmúlt hét legnézettebb műsora ismét az X-Faktor lett, 21.9 százalékos nézettséggel. Az RTL Klub legnézettebb műsorát a TV2 új induló műsora, a The Voice – Magyarország hangja követi 14.4 százalékkal. A harmadik helyen 14,0 százalékkal Barátok közt heti legnézettebb epizódja áll.
Az X-Faktor múlt szombati adását másfélszer annyian látták, mint a The Voice – Magyarország hangja című műsort, ami teljes nézőszámban - 4+ célcsoporton -1 1.344.511 nézőt jelent szemben az X-Faktort nézők 2.114.809 számával. A The Voice – Magyarország hangja című új, TV2-es műsor 14.4 százalékos nézettsége egyébként azt mutatja, hogy a műsort valamivel kevesebben nézték, mint a csatornán korábban futott tehetségkutató, a Megasztár első adását.

Stárhírek - Első adás The Voice Magyarország hangja

Az első adás alapján a TV2 The Voice-a inkább a második esélyek műsorának tűnik, mint tehetségkutatónak. Ennek ellenére volt olyan pillanat, amikor az ember tényleg meghatódott, például Mohamed Fatima és Caramel életének párhuzamán, és olyan is, amin teljesen felháborodott, mint Mező Misi csajozásán és hónalján. Ducipornós, megasztárosok és Rúzsa Magdi testvére is megpróbálta
A Voice első magyarországi műsorában a bőrmellénybe öltöztetett Mező Misi hónaljából láthattunk a legtöbbet. A Magna Cum Laude énekese kicsit feltűnősködött, egyik mester sem izgett-mozgott annyit a székében, mint ő. Ennek hála tényleg minden alkalommal, amikor a kamera mutatta, megcsodálhattuk trimmelt hónaljszőrét. A műsorban újdonság, hogy a Twitteren lévő posztok némelyike feltűnik a képernyőn – például Mező Misi üzenete is látható volt pár pillanatra, arról írt, hogy szerinte kár volt kiejteni az egyik jelentkezőt, megbánta. Az mindenképp érdekesség, hogy az előválogatás nem élő műsor, Mező Misi pedig a péntek esti időpontban nagy valószínűséggel koncertezett. Szóval egyelőre érthetetlen ez a Twitter-dolog, ráadásul a legtöbben arról írtak, mennyire unalmas a műsor.
Elvileg semmiben sem kéne, hogy különbözzön a külföldi műsoroktól, valami mégis hiányzik. Az első adás kicsit olyan volt, mintha a TV2 egy fiatal, induló csatorna lenne, ami élete első tehetségkutatóját készítette volna, a kilencvenes években. Még a színek is egész másak, mint amiket az amerikai Voice-ban látni. Az adás a mesterek dalával kezdődött, ami a Magna Cum Laude-LGT mashup volt, és egy gyors szabályismertetés után el is kezdődött a lényegi rész, jöttek a versenyzők. Azt már lehetett tudni, hogy a műsor készítői a tutira mennek, és maguk hívják a profi énekeseket. Habár lehetett online jelentkezni, a nép egyszerű embere, aki nézi a műsort, azt hiheti, sosem kerülhet be, csak valakik kerülnek be még az előválogatóra isköszi. Mint a ducipornós Wonder Tracy, aki vállalta szakmáját, vagy Rúzsa Magdi testvére és a jazztanszakon végzett Gájer Bálint, akinek Michael Bublé Tribute zenekara is van. A második esélyek műsora ez inkább, mint tehetségkutató.
Az első énekes, Bakonyi Zsolt egy White Stripes számmal annak ellenére azonnal továbbjutott, hogy mi nem láttunk benne semmi extrát, a mesterek mégis önkívületi állapotba kerültek. Mint például Mező Misi, aki a TV2 Keresztes Ildikója, és mindenkibe szerelmes. A drámák ebből a showból sem maradtak ki: Pleszkán Écska édesapja ugyanis meghalt, a nagyon hippi külsejű lány pedig tovább is jutott és Somlót választotta mesterének. Megmutatta magát Rúzsa Magdi nővére is, aki úgy nézett ki, mintha lenyelte volna húgát, de a mestereknek ez nem volt elég – Caramel szerint átlagos volt, szerintünk átlagon aluli. Akadt meglepetés is, mivel indult a versenyen egy 16 éves ikerpár, Caramel és Mező Misi nagy örömére pedig mindkét lány továbbjutott egész jó hangjukkal és egyikük bugyivillantásával együtt.
Kicsit olyan a Voice, mint egy jóminőségű second hand bolt, egy igazi second chance műsor, mivel sorra jöttek (és nyilván jönnek majd) a valahonnan már ismert arcok. A jazztanszakos Gájer Bálint, aki már indult a Megasztárban, Schwartz Dávid, aki szintén a Megasztárban indult korábban, de fellépett már a Fábry showban is, illetve megjelent a Fekete vonatból ismert Mohamed Fatima. Az ő fellépése egy kínzó kérdést feszeget csak: nem világos, hogy Mező Misi vagy Caramel mégis mitől több, mint ő - reméljük, ez a műsorban kiderül majd, mégis mi keresnivalója van egy tehetségkutatóban. A Londonban felszolgálóként dolgozó Fatima Caramel számával indult, és természetesen mesterének is őt választotta. A The Voice végeredményében nem egy klasszik tehetségkutató, inkább egy második esélyt nyújtó műsor, és bár döcögősen indult, lehet ez még tényleg jó is.

Sztárhírek - Malek Andrea: "Akit mi választunk később sem fog éhezni!"

Lelkesen várja, hogy részt vehessena tehetségek felkészítésében. Először el sem hitte Malek Andrea (44), hogy egy ilyen nagyszerű dolog, a The Voice című TV2-n péntek este induló tehetségkutató, valóban megvalósul Magyarországon és ennek ő részese lehet. A Blikk szerkesztőségének vendégeként azonban elárulta, nagyon lelkes, hiszen végre tevékenyen részt tud venni a tehetségek felkészítésében; többek között arra fókuszálva, mennyire szabad komolyan venni a csillogást.
Érdekes, a sztárcsináló műsorokról eddig ő is hasonlóan vélekedett, mint zsűritársa, Somló Tamás. Az LGT legendás zenésze tegnapi számunkban fejtette ki, hogy szerinte a The Voice teljesen más.
– Nagyon jól hangzott, amikor megkerestek, de annyiszor történt már olyasmi, hogy valaki felhívott egy ötlettel, majd nem lett belőle semmi. Ráadásul, hogy őszinte legyek, nem is voltam nagy barátja a tehetségkutató versenyeknek, több okból sem. Például azért, mert lassan kiszorítják a tanult profikat azok, akik hirtelen híresek lettek. Úgy tűnik, nekünk kevesebb a munkánk, mint azoknak, akiknek most hirtelen mindenhol szerepel a nevük, egy ország ismeri őket, mert nagyobb publicitást kapnak. Igaz, ez engem nem bántott, mert én úgy gondolom, mindenkinek van helye ezen a nagy palettán. Az én feladatom mesterként az is, hogy átadjam a tapasztalataimat. Például hogy az élet nem egyik pillanatról a másikra zajlik – árulta el Andrea, aki éppen ezt a hozzáállást szeretné erősíteni a versenyzőiben, akik a Voice meghallgatásműsorai alatt az ő csapatába kerültek. Hosszútávra tervezünk, és ez nagyon fontos. Persze amikor majd döntenem kell, akkor – szakmai alapon – olyat kell választanom, akit aztán majd el lehet adni, hiszen nem az a célom, hogy később éhezzen.
Malek Andrea arra is figyel, hogy ne váljon nézővé. Édesapja, id. Malek Miklós tanácsára alapvetően szakmai oldalról szeretné megközelíteni a mester szerepével járó feladatokat, hiszen talán ezzel segít a legtöbbet azoknak, akik a Voice-ban látták meg a lehetőséget álmaik megvalósítására.

Sztárhírek - Somlót az fogta meg a The Voicéban, hogy itt nem a külső, hanem csak a HANG számít

Somlót az fogta meg a The Voicéban, hogy itt nem számít, ki mennyire néz ki jól.
Budapest - Kevesebb a fellépési lehetőségem, mióta a tehetségkutatókból jött, televíziós népszerűséggel megtámogatott amatőrök előre kerültek a szakmában – magyarázta Somló Tamás (64), amikor júniusban arról beszélt, megkezdte nyugdíjának intézését, és a hivatal havi megdöbbentően csekély összeget ajánlott neki. Az LGT legendás zenészét nem a tehetségkutatás ténye zavarta, hanem a műsorok dömpingje, tekintettel arra, hogy a tanult muzsikusoknak is kicsi a magyar piac.
– Már annyi van tehetségkutató műsorból, hogy kioltják egymást – mondta, majd ehhez képest Malek Andrea (44), Caramel (30), és Mező Misi (34) mellett zsűritag lett a The Voice – Magyarország hangja című legújabb tehetségkutatóban, ahol három hónap alatt - ennyi ideig fut a műsor - lapértesülések szerint 10 milliós gázsit zsebelhet be. Hogy is van ez? Eddig tényleg nem kultiváltam a televíziós tehetségkutatókat, mégsem ellentmondásos, hogy részt veszek a Voice-ban. Ez egy más ügy, egyrészt sokkal szellemesebb formátum, mint az eddigiek, másrészt a fő szempont a zenész-szakmai irány. Egyedülálló a koncepciója, hiszen itt profik is indulhatnak, és kizárólag szakmai szempontok alapján mérlegeljük a versenyzőket. Szerintem, agyon is fogja ütni az összes többi tehetségkutatót, annyira ki van találva – vázolta Somló, és hozzátette. – Egy profi zenész számára rang beülni a Voice mesterei közé, nem véletlen, hogy Tom Jones és Seal is a nevét adta hozzá. Az itthon „világhírű" Malek Andi, Mező Misi, Caramel és jómagam is ezért vállaltuk el. Olyan mint a rádió. Hallasz egy számot, egy énekhangot, és azonnal el tudod dönteni, tetszik vagy sem.

Természetesen, azt is tudni akartuk, Somló Tamás mit fog szólni, amikor a The Voice felfedezettjei kiáramlanak a kis magyar könnyűzenei piacra, és még jobban kiszorítják a profikat.
– Tudomásul fogom venni, annál is inkább, mert a Voice véget vethet a színpadi szépségversenynek. A televíziós tehetségkutatók eddig azt sugallták, csak megnyerő, jól megcsinált ábrázattal lehet emberek elé lépni, pedig Barry White sem volt férfi modell. Nálunk előnytelen külsővel is lehet nyerni, erről kezeskedem – mondta Somló, aki magabiztosan nyilatkozott a saját kinézetéről. – Alain Delon húga vagyok, és most akarok befutni.