Sztárhírek - 25 énekes bizonyíthat a mentorok házában

Az X-Faktor történetében először fordult elő, hogy a Táborból nem 24, hanem 25 versenyző jutott tovább. A lányok mezőnye 2012-ben olyan erős volt, hogy a mentorok hét énekest juttattak tovább a megszokott hat helyett. A Tábor harmadik kihívása az egyéni éneklés. Ebben a fordulóban a versenyzők egy saját maguk által választott dalban mutathatták meg tehetségüket a mentoroknak, egy olyan dalban, ami igazán jól áll nekik. Még egy könnyítés várt az énekesekre ebben a körben, hiszen a harmadik kihívást már végignézhették és hallgathatták hozzátartozóik is, így egy színházteremnyi közönségnek tudott énekelni a legjobb 50, nem csak a négy mentornak.
Fehér Zoltán lépett először a mentorok elé, aki nagyon félt attól, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is itt ér véget neki az X-Faktor, de a színpadon sikerült mindent megtennie azért, hogy ez ne így történjen, hiszen minden mentor elismerően bólintott, mikor Zoli befejezte a dalt.
Oláh Gergő, a Barnicskó Valéria, Gubik Ptera és Molnár Sztulita alkotta lánytrió és Meggyes Csaba is hozta a tőlük megszokott jó színvonalat, ahogy hangilag Kiss Ernő Zsolt is, de vele mégsem voltak maradéktalanul elégedettek a mentorok. Ernő kicsit túlszerepelte a dalt emiatt még maradtak kérdőjelek az ítészek fejében vele kapcsolatban.
Arustei Andrea először állt egyedül az X-Faktor színpadán, ettől pedig saját bevallása szerint is kicsit furcsán érezte magát. Talán ennek volt köszönhető, hogy Keresztes Ildikónak és Malek Miklósnak is volt kivetnivalója Andi produkciója láttán. Antal Timi azonban nem hagyott kérdőjeleket maga körül, a tizenkilenc éves lány produkciója után Malek Miklós azt mondta, hogy Timi bőven elférne akár az angol, vagy az amerikai X-Faktorban is.
Az előző napon, frissen összeállt csapatok meglepően jól muzsikáltak a legjobb ötven között. Kelemen Örs, Lőkös Kinga és Galambos Péter teljesen új erőre kaptak együtt, és jobbak voltak, mint bármikor. Ugyanez volt igaz a Feng Ya Ou Ferenc, Szerémy Dániel és Kolosai Ferenc alkotta trióra is, de persze akadt néhány új csapat, akik nem hozták a várt szintet.
A közösen megélt élmények mindig összehozzák az embereket, különösen igaz ez Csobot Adélra és Nagy Szilárdra. A fiatalok szemmel láthatóan vonzódnak egymáshoz és bár tagadják, hogy bármi lenne közöttük, legalább úgy izgulnak egymásért, mint saját maguk sikeréért. Szilárdnak egy jó dalválasztással sikerült meggyőznie a mentorokat, hogy talán helye lehet a továbbjutók között, Adél viszont egy nagyon bizonytalan kezdés után, csak a dal felénél találta meg a megfelelő hangnemet, így nem is csoda, hogy nem volt elégedett saját produkciójával.
Kovács László teljesen új életet akar kezdeni, ebben pedig szeretné, ha az éneklés és az X-Faktor játszaná a főszerepet. Stone a színpadon vágyaihoz méltóan szerepelt, így esélye maradt a továbbjutásra, de mellé zárkózott még sok vetélytárs is, ugyanis a Soldiers, Szabó Dávid, a P.J.Z. és Danics Dóra is hatalmas sikert aratott a nézők és a mentorok körében.
Zámbó Krisztián előző két színpadra lépése során mindig le tudta nyűgözni a mentorokat. A harminckét éves fiú az 50 között nem nyújtott annyira meggyőző teljesítményt, mint az előző két körben, Krisztián emiatt össze is tört és könnyeivel küszködve vallotta be Ördög Nórinak, hogy szerinte számára itt fog véget érni a verseny.
Kvaka Andrea, akit dögös rocker csajként ismertek meg a mentorok ezúttal egy érzelmes dallal készült, hogy ezt az oldalát is megmutassa. Bár a zsűri szerint Andinak jobban állt, amikor meg kellett őrülnie a színpadon ebben a dalban is helyt állt.
A mentorokra nagyon nehéz pillanatok vártak, ugyanis nem halogathatták tovább a döntést, választaniuk kellett, hogy kik azok, akiket továbbengednek a Mentorok házába.
A versenyzők kategóriánként tudták meg, hogy kik jutottak tovább.
A csapatoknál a frissen alakult, Kelemen Örs, Lőkös Kinga, Galambos Péter hármas, a P.J.Z., a By The Way, a Soldiers, a Szerémy Dániel, Feng Yao Ferenc, Kolosai Ferenc alkotta trió, valamint a Barnicskó Valéria, Gubik Petra, Molnár Szulita alkotta lánycsapat jutott tovább.
A 28 éven felettiek közül Horváth Sándor, Kiss Ernő Zsolt, Kovács Erika, Lass Bea, Kovás László Stone és Zámbó Krisztián énekelték be magukat a legjobb 24 közé.
A fiúk kategóriájának első hat helyezettje Meggyes Csaba, Ekanem Bálint Emota, Oláh Gergő, Szabó Dávid, Nagy Szilárd és Fehér Zoltán lettek.
A lányok között Danics Dóra, Kvaka Andrea, Jáger Kinga, Balla Réka, Pál Loretta és Antal Tímea győzte meg a mentorokat arról, hogy helye van a fordulóban. A továbbjutó lányok személyéről azonban akkora vita alakult ki a mentorok között, olyan nehéz volt meghozniuk a döntést, hogy arra kényszerültek, hogy történelmet írjanak. Az X-Faktor történetében először nem 24, hanem 25 produkció kapott lehetőséget arra, hogy bizonyítsanak a mentorok házában, ugyanis az előző hat lány mellett még Csobot Adél is lehetőséget kapott arra, hogy az élő showba énekelje magát.
Idén már a Tábor végén megtudhatták a versenyzők, hogy melyik mentornak kell bizonyítaniuk a Mentorok házában, illetve kivel adatik majd meg a lehetőség a legszerencsésebbeknek, hogy az élő showk alatt együtt dolgozzanak. Keresztes Ildikó a 28 év felettieket, Nagy Feró a csapatokat, Geszti Péter a fiúkat, Malek Miklós pedig a lányokat kapta 2012-ben.

Sztárhírek - Szombat este folytatódott az X-Faktor 2012 válogatója

Molnár Szulita-Barnicskó Valéria-Gubik Petra X-Faktor 2012
Lement az X-Faktor 2012 negyedik válogatója: ezúttal nemcsak a szólóénekesek, hanem a csapatok közt is találtak jobbakat a mentorok.
Szombat este folytatódott az X-Faktor 2012 válogatója. Továbbjutott Danics Dóra, aki Tóth Gabi Elég volt című számával négy igent érdemelt ki a mentoroktól, Ekanem Bálint, aki zenei képzettségével, és egy rögtönzött operarészlettel bizonyított, és Gurnicz Mariann is, egy Bon Jovi-számmal. Egy ötven felé közelítő nő azzal jött, hogy egykor a Hungáriában énekelt, de inkább jelentős dekoltázsával, semmint hangjával érdemelte ki a figyelmet. Elismerő szavakat kapott Borbély Richárd, aki egy Billie Jean-feldolgozással indult a válogatón. Míg Kelemen Örs egy Michael Bublé számmal jutott tovább a Táborba, addig Oláh Gergő Stevie Wonder egyik dalának előadásával szerezte meg a továbbjutást érő igeneket.
Az est folyamán a csapatok is jeleskedtek. A Barna Béla és Lajos által alkotott duó az O sole mio című operarészlettel jutott tovább, Nagy Feró pedig a színpadon kigúnyolta a korábbi, Adele-dallal érkezett próbálkozókat. A Molnár Szulita-Barnicskó Valéria-Gubik Petra által alkotott trió zárta a műsort: a csapatban egy visszatérő is található, utóbbi ugyanis tavaly a Mentorok Házáig jutott, akkor Nagy Feró épp a cél előtt egy lépéssel küldte haza az ajaki lányt. Jövő hétvégén kiderül, hogy kik azok az énekesjelöltek, akik a Táboron túljutva a Mentorok Házába jutnak.

Sztárhírek - Mellbedobással tért vissza Liptai Claudia a SuperTV2-re

Nem sokat bízott a képzeletre Liptai Claudia (39), aki egy áttetsző kék felsőben jelent meg a TV2 sajtótájékoztatóján. Amikor a csinos műsorvezető színpadra lépett, sokan találgatták: vajon visel-e melltartót. A megvilágítás és a sokat sejtető felső azonban hamar egyértelművé tette: a fehérnemű ezúttal otthon maradt, így Claudia melle láthatóvá vált. Így pedig egy pillanat alatt „lopta el" a show-t az összes résztvevő elől Liptai, aki a november elején induló SuperTV2 egyik vezető arca lesz. Till Attila (40) partnereként egy délelőtti beszélgetős műsor házigazdájaként tér vissza, de ez szinte mellékes információnak bizonyult a mellét látva, illetve azt, hogy Claudia ismét sugárzik a boldogságtól. Már semmit nem lehetett érzékelni abból, hogy nemrég élete egyik legnehezebb döntését hozta meg, amikor el kellett elengednie szerelmét, B. Pétert, mert a férfi bármennyire is próbálta, nem jött ki a műsorvezető szeme fényével, Panka lányával. Claudia most a felszabadult energiáit egy könyv megírásában vezette le, és készül az új műsorra.
Én úgy fogom ezt fel, hogy a TV2 egy nagy ház, ami SuperTV2-vel kap egy új szárnyat. Nekem naná, hogy meg kell néznem a fürdőszobát! – viccelődött Claudia, aki a végső igent azért mondta ki, mert Tilla lesz a párja. – Egy hónapban egy hetet vezetünk majd együtt műsort, a többi 3 hétben mások lesznek a párosok. Ez legyen még meglepetés. De egy biztos, az az egy hét rém szórakoztató lesz.
Kustár Szilvia stylist szerint nem esztétikus az ilyesfajta megjelenés.
A férfiak szerint szexis, ha egy nőn nincs melltartó, de mégsem illik így viselni a ruhákat. Főleg nem egy hivatalos eseményen, még ha az közvetlen, laza hangvételű, akkor sem. Általában azok a nők teszik félre a szabályokat, akik szeretnék felhívni magukra a figyelmet – árulta el a stylist.


November 2-án újabb csatornával bővül a TV2 kábelportfóliója. A SuperTV2 általános szórakoztató csatornaként prémium tartalmat kínál a család minden tagja számára. Rajzfilmek, premier sorozatok, családi mozik, vígjátékok és saját gyártású produkciók nyújtanak felhőtlen kikapcsolódást HD minőségben. Új epizódokkal jelentkezik több nagysikerű saját produkció, mint például A Nagy Duett vagy a Hal a tortán. A csatorna prémium jellegét erősíti, hogy napközben magyarországi premier életmód és reality sorozatokból álló blokk kap helyet. Exkluzív és egyedi televíziós megoldásnak számít a magyar piacon, hogy a TV2-n futó népszerű napi teleregény, a Jóban rosszban részeit, valamint a napi hírműsor a SuperTV2-n pre-premier tartalomként lesz elérhető. SuperTV2 – exkluzív tartalom és prémium szórakoztatás HD minőségben.

Sztárhírek - Sok a kérdés a VV6 indulása körül

Sok előkészület után nyár végén az RTL Klub hatalmas parti keretében népszerűsítette programkínálatát. A tehetségkutató X-Faktor, a nagy sikerű sorozatok, valamint a párkereső Házasodna a gazda című műsor mellett azonban nem esett szó A ValóVilág6 indulásáról.
Szeptemberben műsorra tűzte az RTL Klub a nagysikerű X-Faktor tehetségkutató műsort, sőt a Dallas is ismét hódító útjára indult. A Barátok közt is dübörög már a csatornán, ám a ValóVilág hatodik szériájának indulása körül nagy a csend.
Csak találgatások láttak eddig napvilágot a VV6 indulásával kapcsolatban, hiszen az illetékesek egyenlőre nem kívánnak nyilatkozni az ügyben. Az tény, hogy a VV5 nagyon szép számokat hozott az RTL-nek, mely után azt a nyilatkozatot  adták a csatorna részéről, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel lesz hatodik széria is.
Szép számmal akadtak érdeklődők, akik VV Attila nyomdokaiba léptek volna a milliós nyeremény reményében, ám jelenleg még nagy a hallgatás ezt illetően. Az RTL 2 kampánya is javában zajlik már így a ValóVilág rajongói abban reménykednek, hogy váratlan ám annál nagyobb dobásra készül az RTL.

Sztárhírek - Erdélyben is kutakodott a The Voice és az X-Faktor

Magyarlakta vidékeken, erdélyi tehetségkutatókban is keresett indulókat a két hazai tévés tehetségkutató.
Csobot Adél az erdélyi Médiabefutó című tehetségkutatón tűnt fel, amelynek regionális döntőin ott voltak az RTL Klub munkatársai. Adél ott különdíjat nyert, ugyanazt a számot adta elő és ugyanabban a ruhában, mint az X-Faktor-ban - írta a Bors. Szász Andrea az erdélyi versenyen döntőbe jutott Alicia Keys Fallin' című slágerét énekelve, őt is láthatják a hazai nézők. A TV2-es The Voice szintén felhívást intézett a határon túli magyarokhoz, és a Médiabefutó honlapján azt ajánlották a tehetségeknek, szívesen meglátogatják és meghallgatják őket a műsor készítői. A Médiabefutó 2012-es kiírása során Dj-remixszel, tánccal, verssel, prózával és énekkel is lehetett indulni.
A hazai tehetségkutatóknál nem először fordult elő, hogy a csatornák Felvidéken vagy Erdélyben kerestek friss hangot. Tolvai Renáta egy román show megnyerése után diadalmaskodott a Megasztár-ban, Rúzsa Magdi pedig a Vajdaságban született, 2004-ben a zentai Farsangi Ki mit tud-on megnyerte a könnyűzenei kategóriát.

Sztárhírek - Megvannak az RTL Klub II arcai!

Október 1-én startol az RTL Klub új országos kábelcsatornája. 
A hétfő esti Fókuszban bemutatták az RTL II új műsorvezetőit és köztük volt a TV2 egykori nagyágyúja, Máté Krisztina is, akinek önálló műsora lesz. Oroszlán Szonja és Csonka Andrássa az új Szombat esti lázat vezeti, míg Friderikusz Sándor csakúgy, mint Máté Kriszta újdonsággal lép ismét a nyilvánosság elé.
Új híradóst is kapnak az RTL II nézői Rábai Balázs személyében, Delhusa Gjoni pedig a I Love Gjoni párkereső műsort vezet majd. Okktóber 1-én startol az RTL Klub új országos kábelcsatornája.

Sztárhírek - Ezekre a tévéműsorokra leszünk nagyon kíváncsiak ősztől

A hét végén indul a 2012-13-as tévés évad, ami főképp azokat tölti el izgalommal, akik már unták a nyári ismétléseket, az uborkaszezont, a jelentéktelen sztárhíreket, az ötvenedszer ismételt Bud Spencert. A héten új epizódokkal van képernyőn több ismert, nagy táborral bíró sorozat, szombaton rajtol az X-Faktor is. Mire vár a magyar néző.
X-Faktor
Mindkét eddigi széria óriási nézettséggel ment, Ördög Nóra maradt, a négy mentor maradt, a látványelemek, trükkök, etapok ugyanazok - semmi nem indokol nagyobb nézettségcsökkenést. Vélhetően a show-k gyártásában erős RTL-gyár megint elkészít egy nagyon nézett évadot, megint előkerül egy-két tehetség, aki fennmaradhat pár évig. Riválisa a Voice lesz, de mire a TV2-n elrajtol a műsor, addigra az RTL már túl lesz négy-öt adásnapon.
Hol, mikor? RTL Klub, szeptember 1.
The Voice
Mivel az év dobásának szánja a TV2, és rengeteg pénzt ölt bele, már csak ezért is kíváncsi mindenki, hogy milyen lesz. A csatorna szerint teljesen más, mint a Megasztár (ez logikus, hiszen a nemzetközi licenc alapján kell készíteni), innentől pedig az számít majd, mennyire kedveli meg a közönség a négyfős zsűrit, hogyan muzsikál Szabó-Kimmel Tamás műsorvezetőként, és milyen hangú, milyen karakterrel bíró énekeseket találnak.
Hol, mikor? TV2, 2012 októbere (?)
Szombat esti láz
A Szombat esti láz a Dancing With The Stars hazai verziója, formátummegvétel nélkül, kissé átalakítva került a magyar nézők elé. Az előző évadokat szép számban nézték, ez az RTL2-re kerül. Eleinte úgy volt, hogy Stohl Andrással, akinek ez lehetett volna a nagy visszatérése a tévébe - de most úgy tűnik, Csonka András vezeti majd. A címe alapján szombaton kéne futnia, de akkor az X-Faktor van az RTL-en: mit találnak ki, hogy ne egymás nézőit vegye el a két költséges show?
Hol, mikor? RTL2, ősz vagy tavasz
Éden Hotel
Egyelőre nem született döntés arról, hogy tényleg elindul-e 2013 első felében. Az első két évad szép nézettséget hozott, ugyanakkor Viasat-szinten sokba is került - úgy tudjuk, 1,4 millió euró volt a 12 hetes műsorfolyam ára, marketingköltségek nélkül. Ha azonban a Viasat a harmadik legkedveltebb kereskedelmi tévé akar maradni, invesztálni kell, akár napi realitybe, mert a Cool és a Film+ feljött, és már nem az a helyzet, mint három éve. Az Éden Hotel csatornaépítési, imázsszempontból is jó volt, sokan beszéltek a műsorról (így a csatornáról is), a két záróbulira pedig ezrek akartak bejutni.
Hol, mikor? Viasat3, legkorábban 2013. tavasz
A nagy duett
Egészen szép nézettséggel ment a TV2-n, így a folytatást a SuperTV2-re szánja a tévétársaság, bízván abban, hogy ott zászlóshajó tud lenni. A nagy duett-ben nemcsak táncolnak a hírességek, mint a Szombat esti láz-ban, hanem főképp énekelnek, némi show mellett. Lehet erősebb tábora, de ahhoz nem "c minor" kategóriás celebek kellenek (az előző garnitúrával nem volt baj), a valódi, ismert, népszerű művészek pedig megkérik a gázsijukat.
Hol, mikor? SuperTV2, 2012 ősze
Házasodna a gazda
Az eddigi magyar párkeresők vagy rémesen komolyan vették magukat, mint a Nagy Ő a TV2-n, vagy annyira blőd és groteszk fordulatokat tartogattak a nézőknek, mint a Monty Python Repülő Cirkusza (Alekosz és Benkő csajozós műsoráról van szó). A gazdás kísérlet annyiban kockázatos, hogy itt valódi, romantikus sztorikat, még istállószagúan is érzelmes pillanatokat akar az RTL a képernyőre, azaz nem lehet Vilmos hercegnek öltöztetni a főhőst (mint az eszelős tekintetű Alekoszt), és nem lehet nevettetni Benkő hosszú, ám zavaros monológjaival, értetlenül pislogó, elvált, negyvenes, de jelentős dekoltázzsal bíró nőkkel.
Hol, mikor? RTL Klub, 2012. szeptember
I Love Gjoni
Nem nagyon volt ilyen műsor a magyar tévétörténetben - reality pedig egészen biztosan nem -, ami két évvel a leforgatása után is dobozban pihen. Delhusa Gjon pár nyári hetet szórakozott egy tucatnyi nő társaságában, ezt felvették, és a már-már szürreális Benkő feleséget keres mintájára tervezték leadni. Az akkori magyarázat szerint "az X-Faktor és a Való Világ keltette médiazajban" nem kapta volna meg a kellő figyelmet, de 2012 őszén már nincs akadálya annak, hogy megnézzük, milyen nők jelentkeztek a buzukis társául, milyen szöveggel csajozik a széplelkű dalnok. Groteszk humor várható, a párkeresőt remélhetőleg nem veszik komolyan egy percig sem a készítők (Alekosz nőzős műsora is komikusra volt leforgatva, blőd elemekkel).
Hol, mikor? RTL2, 2012. október
Fátylat rá!
A szép nézettséget szállító Négy esküvő egyfajta folytatása. Ott a menyasszonyok még egymás szertartását bírálták, a Fátylat rá! című műsorban más lesz a csavar: itt két jegyespárnak kell megegyeznie, akik közös esküvőn kelnek egybe. A tökéletes esküvőt természetesen teljesen másként képzelik el a párok: van, aki egy csárdában, hagyományos keretek között rendezné a lagzit, más inkább egy száguldó versenyautóban vagy épp rúdtáncosok között házasodna. A pároknak végül öt fontos pontban - a szertartás, a lagzi helyszíne, a ruha, a menü és a zene - kell megegyezniük, a műsor pedig azt követi végig, hogy a különféle elképzelésekkel bíró felek miként egyeznek meg, illetve miként próbálják meg rákényszeríteni az akaratukat a másikra. A két műsorvezető Horváth Éva és Müller Attila lesz.
Hol, mikor? Viasat3, 2012. szeptember
Legyen ön is milliomos!
Vágó és Fábry Sándor után Friderikusz volt a harmadik, aki megkapta ezt az immár klasszikus kvízt, és kétségkívül újított, mert néha körbekocogta a stúdiót a játékossal, fekvőtámaszt  nyomott, incselkedett vele, csupa olyat művelt, amit a kimért Vágó vagy a celebeket nem túlzottan kedvelő Fábry (aki csak úgynevezett hírességekkel játszott) nem tett. Az új Milliomos-t inkább azok nézték, akik Friderikuszt régen is szerették, a régi iskola híveit azonban nem biztos, hogy meg tudta megtartani. Az RTL-en már nem menne jól, aligha lenne 18-20 százaléka, de az RTL2 húzóműsora lehet - és a 2011-es feltámadáskor a csatorna jelezte, hogy eleve oda szánja.
Hol, mikor? RTL2, 2012 ősze.
Big Brother
A második szezon bukás volt 2003 tavaszán, Zsófira, Linyára, Gézura már nem sokan emlékeznek, oly rég volt. Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója szerint a Való Világ-szériák kifárasztották a napi beköltözős reality formátumát, de a jelek szerint ez mégsem jelenti azt, hogy nem lesz harmadik évad Big Brother. Mivel ősszel nem indul VV, mikor legyen a BB3, ha nem jövő év elején, ellenfél nélkül? Semmi akadálya, csak előbb elő kell teremteni bő egymilliárd forintot.
Hol, mikor? SuperTV2, talán jövőre.