Sztárhírek - Másfél milliós büntetést fizet, aki az RTL-en és a TV2-n is szerencsét próbál

Az X-Faktor-ba jelentkezők fél évig nem mehetnek más, rivális tévéshow-ba, ellenkező esetben akár 1,5 milliót is ki kell fizetniük az IKO Műsorgyártó Kft-nek. Lépéselőnyben van újfent az RTL Klub, mert már zajlanak a harmadik X-Faktor válogatói, miközben a TV2 csak a napokban kezdi el keresni az őszi The Voice, azaz a Magyarország hangja című show-ja - megfelelő hangi adottságokkal rendelkező - szereplőit. A jó hangú fiatalokért harcoló két csatorna közül az RTL lépett előbb: a Blikk szerint a jelentkezők szerződésében szerepel, hogy az aláíró nem mehet semmilyen más csatorna tehetségkutató műsorába, ha mégis feltűnik ott, akkor alkalmanként 250 ezret, legfeljebb 1,5 millió forintot köteles fizetni az IKO Műsorgyártó Kft-nek. Ez azoknak nem probléma, akik bejuntnak a 24-be vagy a 12-be, de sokan képernyőre sem kerülhetnek az RTL-en, és mégis elvesztik az esélyt, hogy induljanak a konkurencia új műsorában.
Kolosi Péter, a csatorna programigazgatója szerint ez megszokott a televíziózásban. "Ezek a játékszabályaink. A szabályok nyilvánvalóak és érthetőek, ha valaki így jelentkezik, annak örülünk, ha nem, akkor azt is elfogadjuk" - mondta a lapnak.

Sztárhírek - Cserháti Tamara nyerte a Miss World versenyt

Foci-Eb ide, Barátok közt oda, a legjobb műsor szombat este még mindig a Tv2-n lezajlott A Szépségkirálynő volt. Három koronát és egy szalagot osztottak ki: a közönségdíjat Bencsik Emerecia nyerte (ő lett így a Miss Intercontinental). A zsűri szavazatai alapján a Miss Earth címet Kocsis Alexandra húzta be, a Miss Universe Konkoly Ágnes lett, a legdicsőbb kitüntetést, a MIss Worldöt pedig Cserháti Tamarának ítélték. A 12 lány végig rendkívül izgult és okos dolgokat nyögött be a bejátszásokban (bár a világbéke és Dárfúr nem kerültek elő). Az este sztárvendége Alexandra Stan, a román elektronikus szféra hullócsillaga lett, ő elő is adta két slágerét, köztük Mr. Saxobeat című house-pop-dance csodát.

Sztárhírek - A ribis táncok sem menthették meg a Miss Talent versenyt

Nem értjük, miért van szükség a továbbiakban Puzsér Róbertre, amikor létezik egy Hajdú Péter. A Miss Talent nevű versenyen ugyanis a Csillag Születik -es zsűritagnál is szenyóbb beszólásokat elengedő Hajdú vitte a prímet, a gimis szintű szavalások, táncikálások és playbackek csak tápot adtak hozzá. Felejthetetlen élményeket okozott a saját verset szavaló, a salátát mixelő és a saját színdarabjába kétszer beégő lány is. És ez még csak a jéghegy csúcsa volt.
Morcosan távoztunk a herceghalmi hotelből, ahol A Szépségkirálynő című Tv2-s produkció Miss Talent nevű háziversenyét tartották a műsorban szereplő 19 lány részvételével. Szomorúságunk összetett volt: egyrészt rájöttünk, hogy a magyar televíziózásban semmi szükség olyan megmondóemberekre, mint Puzsér Róbert, amíg létezik Hajdú Péter. Másrészt a permanens döbbenettől nem jegyeztük meg az arab saláta hozzávalóit. Harmadszor pedig igaz, hogy egy gimis Ki mit tud?-on éreztük magunkat, de mégiscsak kevés ennyi szép lány, ha egyszer egy középiskolás versenyen ennek a sokszorosa is megjelenik.
Hamar kiderült, a versenyen, ahol minden lány megmutathatta, amihez a legjobban ért, nincs tét. A legergyább produkciók után a zsűri feje, Hajdú Péter ezt maga is rendszeresen közölte a maga módján. A játékosok közül nem fog kiesni senki, lelkük megnyugodhat - jelentette ki. A zsűri félórás késéssel foglalta el a helyét, és megkezdődhetett a cirkusz. Az egyik asztalon felejtett tájékoztató A4-es lap alapján frenetikus produkciókat vártunk, és nem is csalódtunk.
A lányok zöme a táncikálást választotta, ki profibban, ki hajógyárisabban, de egészen szürreális előadások is voltak. Hajdú felkonferálásából rögtön kiderült, hogy a 20. lány eltörte a lábát, így nem versenyez ma, de nem is kár érte, "nem gondoltam, hogy esélyes lett volna a koronára" - mondta. A pontozócsapat tele volt menő vállalkozókkal, de ott volt Pantl Péter, a Playboy főszerkesztője, Kasza Tibor énekes, Szávay Ágnes teniszező és Szabó Dóra, a tavalyi Miss Earth Hungary is.
Jó zsaru, rossz zsaru
Ricza Nikoletta nyitotta a sort, aki kissé erőltetett mosollyal nyomott le egy hiphop jellegű táncot, aminek a végén Hajdú hangosan megkérdezte a többi zsűritagot: "Ha unjuk a produkciót, le lehet keverni?" Ekkor elkezdődött a jó zsaru, rossz zsaru játék, a főbb szerepekben a kritikus Hajdú és a védangyal Kasza alakított. Farsang Dorottya eredetibb volt, xilofonon nyomott le egy szettet, miután Kasza Tibi megkérte, hogy mutassa meg a G és C hangokat a botfülő Hajdúnak.
Csábi Tünde Keleti Andreánál kezdett táncot tanulni, ezt kamatoztatta egy flamenco jellegű előadással. Aztán egy ponton fogta, ledobta a ruhát, és egy csöcskirakósabb darabban kedzett vonaglani a Sex Bomb-ra. Gombos Alíz saját versét adta elő, ez volt az a pont, hogy csak tátott szájjal néztünk. A gimis életérzés csúcsa persze a zárórím volt: "Mondandóm végére pontot rakok,/ Ízig-vérig tálentum vagyok". Arra ocsúdtunk fel később, hogy Hajdú kérdésére azt válaszolja: angolul is tudna szavalni.
Újabb tánc, Orgován Szilvia vélhetően a Hajógyárin edződött, elég kedvetlenül riszálta a színpadon (ld. a fenti videón), majd az állítólagos koreográfiát is elfelejtette. "Bonyolult volt a zene" - jegyezte meg Hajdú, majd a lány lement sírni. A hatodik Nagy Kinga harcművészeti bemutatót tartott két gumibottal, majd levetette a karateruhát, és úgy kezdett fel-alá sétálni, mintha kifutón lenne. Ezt sem értettük. Jött még egy hastánc műszárnyakkal, illetve egy szép Márai-versszavalás jó hosszan.
Latex és saláta
Az egyik lány latexcuccban táncolt egyet, majd jött a botrány Molnár Viktória Zita révén: elkezdett Selena Gomezt énekelni úgy, hogy alatta full hangerővel ment az igazi szám - és persze az ének is. Hajdú nem értette, mi volt a produkció, mire a lány azt válaszolta: "nem tudom vállalni, mert nincs jó hangom". A zsűrin belül súlyos harcok törtek ki a témában, közben befutott az újabb előadóművész, a félig szír Almassalma Zita, aki nekiállt arab salátát készíteni, ráadásul az előre odakészített, felszeletelt alapanyagokból. Magyarul egy tálba öntött minden hozzávalót, és összekeverte azokat. Hajdúnál ezen a ponton elszakadt a cérna, kijelentette, hogy beszélni akar azzal, aki ezt jóváhagyta.
Volt itt még táncolás tuctucra edződresszben, divattánc (sic!), szalagtánc meg profi aerobic is. Bencsik Emerencia egész ötletes bűvészshow-t adott elő, melynek során a Kasza Tibi kezébe nyomott kendőt bugyivá változtatta, majd a következő produkció után visszaszaladt azzal, hogy "bocsánat, itt maradt a benzin". Ollé Henriett állítása szerint a műsor előtt öt órával tanult meg citerázni, de a népviseletben előadott darab ehhez azért túl profi volt, ő volt így is a kedvencünk.
A következő bűvészt megint nem tudtuk hová tenni. Kovács Nikolett bűvészkedéssel készült, erre közölte, változtatott a terven. Egy asztalra feltett két bábut vagy hajgumit (nem lehetett látni), majd sokszorosította őket egy trükkel, és eljátszotta velük a szépségverseny komplett menetét. Ezt Hajdú sem értette: "Szeretném hangsúlyozni, hogy ez egy szépségverseny". A lány azért megalázta a trükkre váró zsűrit azzal, hogy megkérte őket: emeljék fel a kezük előre, szembeállított tenyérrel, és üssék össze. Erre meghajolt és lement, és a zsűrinek ekkor esett le, hogy trükk helyett megtapsoltatták őket. Egedi Nikét is kiemelnénk, ő egyszemélyes színdarabbal készült, amibe kétszer is belesült. "Ez nem a Csillag születik" - konferálta le az eseményeket Hajdú, majd a zsűri elvonult dönteni a legjobbakról, amit mi már nem tudhattunk meg aznap.